Paardenkliniek

Binnenkijken op Paardenkliniek Wapenveld

Rondleiding

Onze paardenkliniek in Wapenveld is op talloze gebieden goed uitgerust. Het bestaat natuurlijk uit een dierenartsenkamer, wachtkamer en een magazijn met apotheek.Daarnaast is er een röntgenruimte waar digitale röntgenfoto’s gemaakt worden, een donkere kamer en een bespreekruimte. Ook is er een ruimte voor gynaecologie en twee onderzoeksruimten met een laboratorium.

In de gynaecologie vindt de drachtigheidsbegeleiding plaats, oa het opvoelen, scannen en eventueel verwijderen van cystes uit de baarmoeder.

De eerste behandelruimte wordt gebruikt voor het endoscopisch onderzoek van paarden. Denk aan stemband controles en luchtwegafwijkingen en maagonderzoek. Daarnaast is deze ruimte in gebruik voor tandheelkundige behandelingen oa het staand verwijderen van kiezen.

De tweede behandelruimte wordt gebruikt voor echografisch onderzoek en dan met name pees, hals en rugonderzoek. Verder wordt deze ruimte gebruikt voor het klinisch onderzoek tijdens een keuring.

In het lab wordt microscopisch- en bacteriologisch onderzoek uitgevoerd. Daarnaast vindt er de verwerking van regeneratieve therapieën plaats zoals IRAP en PRP.

De operatieruimte is uitgerust met een dubbele recovery-box, een operatietafel en gasanesthesie. Verder is het mogelijk 15 paardenboxen te gebruiken.

Voor aan- en verkoopkeuringen en voor kreupelheidsonderzoek is er een rechte monsterbaan, in combinatie met een harde en een zachte volte, alles overdekt zodat bij slecht weer onder ideale omstandigheden gewerkt kan worden.

Tenslotte is er een hoefsmederij aanwezig. U kunt bij Aart Bloem terecht voor het onderhouden van paardenhoeven (bekappen en smeden). Ook kunt u bij hem terecht als een paard speciaal beslag nodig heeft.

Impressie paardenkliniek

Om u een impressie van onze kliniek en haar faciliteiten te geven, volgt er een rondleiding door de praktijk.